Nr 82, vecka 20/2021 - Mylla

Nr 82, vecka 20/2021

Början på något stort!

Vi som arbetar på Mylla gör det inte för att bli rika. Då hade vi haft andra jobb. Drivkraften är snarare att vara med och förändra något. Det handlar om att vara med på resan mot att förändra livsmedelskedjan och sättet vår mat distribueras och handlas. Så producenterna får bättre betalt och vi konsumenter får bättre mat.
Jag är oerhört glad och stolt över att få arbeta med Sascha, Fredrik, Joakim och Jens. Och inte minst alla fantastiska volontärer, praktikanter och andra som kommer in och vill vara med på denna resa. De gör ett helt fantastiskt jobb! Vi är väl medvetna om att allt inte är perfekt nu i början på resan. Men jag vet att vi gör allt vi kan och jag vet att det hela tiden blir bättre.
Det som värmer mest av allt är er feedback. Ni är helt fantastiska! Vi brukar säga att vi har världens bästa kunder, och det kan jag ärligt säga att vi har.  Ni berättar om hur fantastisk maten är, ber oss säga till specifika producenter att deras produkt är så himla god och ni berömmer oss för att vi kämpar på och gör allt vi kan. Ni skulle bara veta hur mycket det betyder! När vi blivit betydligt större än vi är idag så hoppas jag att ni kan titta tillbaka på detta och säga “vi var med från början när Mylla bara var i starten”.
Med kärlek!
/Rickard

Ladda ner Veckans Mylla

 

Inspiration till veckans middagar

      

        Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en av råvarorna!

         

        Så anpassar du recepten till alla!
        För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

         

        Mer att läsa:

        Veckans bonde: Bokedals Gård

        Veckans råvara: Sparris

         

        Alltid på Mylla
         
        Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
        Föregående Handla närproducerat i Klippan Kommun
        Nästa Nr 80, vecka 18/2021

        Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

        Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

        Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

        På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.