
Nr 71, vecka 8/2021
Vad ska du laga i veckan?
Februarilovet är här, och oavsett om du har barn som är på lov eller inte så är det en bra vecka för enkel och god mat. Det skulle man väl kunna säga om varje vecka, men ska jag vara helt ärlig så behövdes det en inledning som ledde fram till detta: laga morotssoppa! Bland recepten på vår hemsida har vi flera versioner av den enkla men goda rätten, såhär i februari gillar vi på Mylla-kontoret Milo Kaléns version med krispigt riv av palsternacka. Toppa med till exempel stekt sidfläsk eller stekt ägg.
Vi hoppas du får en fin lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget
Inspiration till veckans middagar
-
Morotssoppa med riv, recept från Milo Kalén
-
Hummusskål med senapsrostade morötter, recept från café jord
-
Rotselleri med inlagd svamp och tryffelaioli, recept från Maria Dahlquist, foto av Ola Cedell
-
Bengts kycklingschnitzel, recept från Bengt på Ebbatorps fågel, foto av Ola Cedell
-
Äppel- och rödbetspaj med ingefära och vallmofrön, recept från Cecilia Vikbladh
Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en av råvarorna!
Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.
Mer att läsa:
Veckans bonde: Linus på Möllegården
Veckans råvara: Morot