
Nr 53, vecka 41/2020
Skördetiden gör Gårdskassen välfylld
Vi är fortfarande mitt uppe i skördetider, det finns vaxbönor och tomater, men nu är även vinterns goda som lök, brysselkål och palsternacka är här. Passa på att njuta!
Veckans bönder är Christel och Bengt på Ebbatorps Fågel, deras stora engagemang för sina kycklingar imponerar på oss varje vecka! Läs hela intervjun med dem på vår hemsida. Eftersom vi lyfter Ebbatorp passar vi på att sätta ljuset på kyckling som veckans råvara, ett väldigt mångsidigt protein som går hem hos de flesta. Kycklingen från just Christel och Bengt är också extra god, om du inte testat den ännu rekommenderar vi verkligen att du kikar på vårt Tillvals-sortiment där vi har många olika detaljer.
Ha en härlig lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget
Inspiration till veckans middagar
-
Rosmarin- och citrondoftande kyckling med blomkålsmos och rostade tomater, recept från Milo Kalén
-
Örtkyckling, brysselkål och belugalinser, recept från Susanna Bill
-
Kycklingpanna med bacon & äpplen, recept från Maria Dahlquist
-
Bengts kycklingschnitzel, recept från Bengt på Ebbatorps Fågel
-
Jordärtskockssoppa med svartkålschips & kastanjechampinjoner, recept från Jord
Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där kyckling är en av råvarorna!
Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.
Mer att läsa:
Veckans bonde: Christel och Bengt på Ebbatorps fågel
Veckans råvara: Kyckling