Nr 53, vecka 41/2020 - Mylla

Nr 53, vecka 41/2020

Skördetiden gör Gårdskassen välfylld

Vi är fortfarande mitt uppe i skördetider, det finns vaxbönor och tomater, men nu är även vinterns goda som lök, brysselkål och palsternacka är här. Passa på att njuta!

Veckans bönder är Christel och Bengt på Ebbatorps Fågel, deras stora engagemang för sina kycklingar imponerar på oss varje vecka! Läs hela intervjun med dem på vår hemsida. Eftersom vi lyfter Ebbatorp passar vi på att sätta ljuset på kyckling som veckans råvara, ett väldigt mångsidigt protein som går hem hos de flesta. Kycklingen från just Christel och Bengt är också extra god, om du inte testat den ännu rekommenderar vi verkligen att du kikar på vårt Tillvals-sortiment där vi har många olika detaljer.

Ha en härlig lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget

Ladda ner Veckans Mylla

 

Inspiration till veckans middagar

      

        Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där kyckling är en av råvarorna!

         

        Så anpassar du recepten till alla!
        För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

         

        Mer att läsa:

        Veckans bonde: Christel och Bengt på Ebbatorps fågel

        Veckans råvara: Kyckling

         

        Alltid på Mylla
         
        Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
        Föregående Nr 54, vecka 42/2020
        Nästa Nr 52, vecka 40/2020

        Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

        Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

        Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

        På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.