Nr 50, vecka 38/2020 - Mylla

Nr 50, vecka 38/2020

Äntligen skånska äpplen och päron!

Att 2020 är ett svårt år är nog överens om, och vi tycker att det gör det ännu viktigare att fira och hylla det som är bra. Det är till exempel äppelår! En annan väldigt rolig sak är att vi från och med denna vecka börjar samarbeta med Bladverkstaden som odlar mikrogrönt.

Våra äppelodlare rapporterar om helt nertyngda träd som måste stöttas upp för att inte få brutna grenar. Skåne har alltså hur mycket äpplen som helst, så visst kan vi enas om att inte köpa ett enda importerat äpple till pajen i höst och vinter? Vi börjar säsongen med Aroma, ett sprött äpple med fin balans mellan sött och syrligt, och lite kryddig smak. Just Aroma passar bra till matlagning eftersom det behåller konsistensen. Veckans bondebesök är inom Malmös gränser, och det i sig är väl inte så ovanligt. Det ovanliga är att vi inte åkte ut till ett fält, utan ner i en källare i Augustenborg! Läs hela intervjun med Bladverkstaden på vår hemsida under "Våra bönder".

Ha en härlig lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget

Ladda ner Veckans Mylla

 

Inspiration till veckans middagar

      

        Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där morot är en av råvarorna!

         

        Så anpassar du recepten till alla!
        För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

         

        Mer att läsa:

        Veckans bonde: Gunnar, Joel och Konrad på Bladverkstaden

        Veckans råvara: Microgreens

         

        Alltid på Mylla
         
        Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
        Föregående Nr 51, vecka 39/2020
        Nästa Nr 49, vecka 37/2020

        Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

        Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

        Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

        På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.