Nr 49, vecka 37/2020 - Mylla

Nr 49, vecka 37/2020

Får det lov att vara lite smart pesto?

Hur mycket mat måste du slänga därhemma? Vi svenskar slänger enligt Naturvårdsverket 95kg mat per person och år, inte bara från din kyl såklart.

All morot har till exempel blast, men större delen av året är den lite väl grov att göra något kul med. Men något du kan göra som är att köpa morot i knippe och ta tillvara på blasten, till exempel gör en blastpesto! Receptet hittar du här nedanför, scanna QR-koden med kameran i din telefon för att komma rätt. Vi vill denna vecka lyfta Linus på Möllegårdens morötter, tredje generationens lantbrukare på Möllegården. Enligt Linus är det bästa att ha morötterna i en plastpåse i kylen, men hälsar också att "min sambo testade att lägga mjuka morötter helt i blöt under natten, morgonen därpå var de stenhårda igen. Som nya!"

Ha en härlig lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget

Ladda ner Veckans Mylla

 

Inspiration till veckans middagar

      

        Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där morot är en av råvarorna!

         

        Så anpassar du recepten till alla!
        För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

         

        Mer att läsa:

        Veckans bonde: Linus på Möllegårdens morötter

        Veckans råvara: Morot

         

        Alltid på Mylla
         
        Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
        Föregående Nr 50, vecka 38/2020
        Nästa Nr 48, vecka 36/2020

        Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

        Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

        Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

        På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.