Nr 48, vecka 36/2020 - Mylla

Nr 48, vecka 36/2020

Hur är ditt "nya normala"?

Sommaren verkar vara över för detta år, och skolor eller jobb kommit igång igen, men förstås i den “nya normala” versionen. Vi tror det är viktigare än någonsin att äta mat som både är i säsong, och som inte rest över halva klotet för att nå din tallrik. Både för din skull och våra skånska bönder och mathantverkare.

Denna vecka lyfter vi Rikard på Saxtorp svamp en bit utanför Landskrona som odlar våra fantastiska champinjoner, portabello (som egentligen ju är extra stora kastanjechampinjoner!), ostronskivling och shiitake. Hans odling är helt fri från kemiska bekämpningsmedel och svampen är både näringsrik och full av vitaminer och mineraler. “Det finns också forskning på att det finns hälsofrämjande effekter av att äta svamp, framförallt Shiitake och Ostronskivling” hälsar Rikard. Passa på att starta hösten med ditt egna nya normala, lokala smaker som känns bra i både magen och samvetet.

Ha en härlig lokal vecka!
Rickard, Maria och resten av Mylla-gänget

Ladda ner Veckans Mylla

 

Inspiration till veckans middagar

 

    Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där svamp är en av råvarorna!

     

    Så anpassar du recepten till alla!
    För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

     

    Mer att läsa:

    Veckans bonde: Rikard på Saxtorp svamp utanför Löddeköpinge

    Veckans råvara: Svamp

     

    Alltid på Mylla
     
    Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
    Föregående Nr 49, vecka 37/2020
    Nästa Nr 47, vecka 35/2020

    Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

    Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

    Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

    På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.