Nr 43, vecka 31/2020 - Mylla

Nr 43, vecka 31/2020

Skördetider hos våra odlare

Ute på fälten börjar tröskorna dyka upp, och med högsommaren så kommer också  skördetid. Vi har nu ännu fler grönsaker och bär tillgängliga i vårt tillvalssortiment, och i kassarna hittas allt från solmogna tomater till krispig kålrabbi. Just kålrabbin kan du också läsa mer om på vår hemsida. Visste du till exempel att det har varit en basråvara hos oss i Sverige ända sedan 1700-talet?

Sommar är också högtid för grillkvällar, och om man vill ha kött på grillen så ska man välja naturbeteskött. Det är både bra för klimatet och den biologiska mångfalden. På Mylla hämtar vi vårt kött från Tolånga 17 utanför Sjöbo, och där går både grisar och kor utomhus. Denna vecka bjuder vi med dig till Ann, Tomas och Anders som driver Tolånga 17. De berättar bland annat om hur de tar hand om matsvinn och producerar sin egen el. Riktigt hållbart, med andra ord!

Med det önskar vi er en riktigt härlig sommarvecka!
Rickard, Maria och resten av Mylla-gänget

Ladda ner Veckans Mylla

 

Inspiration till veckans middagar

  Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där tomat är en av råvarorna!

   

  Så anpassar du recepten till alla!
  För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

   

  Mer att läsa:

  Veckans bonde: Tolånga 17

  Veckans råvara: Kålrabbi

   

  Alltid på Mylla
   
  Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
  Föregående Nr 44, vecka 32/2020
  Nästa Nr 42, vecka 30/2020

  Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

  Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

  Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

  På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.