
Nr 39, vecka 27/2020
Högsommar och heta temperaturer
Trots att vi just passerat midsommar känns det redan som högsommar med heta dagar och ljumma kvällar. Matmässigt fylls dagarna med svala sallader och grillmiddagar, och självklart ser vi lokal mat på tallrikarna.
Den här veckan sätter vi lite extra fokus på Maries bihantverk, vår biodlare som just denna vecka levererar årets första primörhonung. Våren har varit en vädermässig utmaning och detta märks också i honungen. Läs mer om det här i bladet, och titta gärna in på vår hemsida där du inte bara hittar hela intervjun med Marie utan också en video från vårt besök. Vi har nu avslutat vår superhjälte-kampanj - och är så oerhört glada över alla er som stöttar oss! Tack! Vi är överväldigade, ödmjuka och så stolta! Och även om du inte har valt att bli superhjälte, så är ditt stöd genom att du handlar hos oss precis lika viktigt och värdefullt! Det är tillsammans vi kan förändra förutsättningarna för alla våra matproducenter. Njut av den skånska sommaren! Maria, Rickard och resten av Mylla-gänget
Inspiration till veckans middagar
-
Jordgubbsmargarita med basilika, från Caroline Vass
-
Crispy chicken med sojasås och cashewnötter, från Cecilia Vikbladh
-
Halloumiburgare med hummus, från Sofia Tronêt Fernberg
-
En halv grillad kyckling med krispigt skinn, från Caroline Vass
-
Citron- & vitlöksdoftande potatissallad med sparris & solrosskott, från Sofia Tronêt Fernberg.
-
Galette med mangold och shiitake, från Saxtorp svamp
Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där honung är en av råvarorna!
Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.
Mer att läsa:
Veckans bonde: Marie på Maries Bihantverk
Veckans råvara: Honung