Nr 39, vecka 27/2020 - Mylla

Nr 39, vecka 27/2020

Högsommar och heta temperaturer

Trots att vi just passerat midsommar känns det redan som högsommar med heta dagar och ljumma kvällar. Matmässigt fylls dagarna med svala sallader och grillmiddagar, och självklart ser vi lokal mat på tallrikarna.

Den här veckan sätter vi lite extra fokus på Maries bihantverk, vår biodlare som just denna vecka levererar årets första primörhonung. Våren har varit en vädermässig utmaning och detta märks också i honungen. Läs mer om det här i bladet, och titta gärna in på vår hemsida där du inte bara hittar hela intervjun med Marie utan också en video från vårt besök. Vi har nu avslutat vår superhjälte-kampanj - och är så oerhört glada över alla er som stöttar oss! Tack! Vi är överväldigade, ödmjuka och så stolta! Och även om du inte har valt att bli superhjälte, så är ditt stöd genom att du handlar hos oss precis lika viktigt och värdefullt! Det är tillsammans vi kan förändra förutsättningarna för alla våra matproducenter. Njut av den skånska sommaren! Maria, Rickard och resten av Mylla-gänget

Ladda ner Veckans Mylla

Inspiration till veckans middagar

  Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där honung är en av råvarorna!

  Så anpassar du recepten till alla!
  För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

  Mer att läsa:

  Veckans bonde: Marie på Maries Bihantverk

  Veckans råvara: Honung

   

  Alltid på Mylla
   
  Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
  Föregående Nr 40, vecka 28/2020
  Nästa Nr 38, vecka 26/2020

  Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

  Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

  Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

  På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.