
Nr 27, vecka 15/2020
Vårsol, påsk och lokal mat
Mitt bland alla krisrubriker dyker den äntligen upp. Vårsolen. Blommorna börjar titta upp och vi ser det första gröna skimret i träd och på åkrar. Nog känns det som att vi behöver vårsolen extra mycket just i år. Och även om påsken kanske inte blir som du planerat så ger långhelgen tid att njuta extra mycket av god mat och dryck, och såklart gärna då från lokala producenter.
Den här veckan sätter vi såklart extra fokus på ägg och påskmat. Du får följa med till Ola på Hyllehög Gård som levererar våra ägg, och höra mer om varför de är så uppskattade av så många. Hemligheten? Hönor som har det bra!
Recepten bjuder på inspiration till både påsk och kommande vårveckor. När mer tid tillbringas hemma finns också mer tid för matlagning, och eftersom vår mission med Mylla är inspirera oss alla till att värdesätta både maten vi äter och personerna som jobbar med att göra den så hoppas vi att påsken ger oss tillfälle till just det. En möjlighet att äta och njuta av maten tillsammans, även om det inte är lika många till bords som vanligt. Det kan vara fint så.
Välkommen till Mylla, och vi önskar er en riktigt glad, smakrik och lokal Påsk!
Rickard, Maria och resten av Mylla-gänget
Inspiration till veckans middagar
- Äggwraps med feta, sparris och avocado, från Maria Dahlquist
- Rödstrimmepytt med gremolatacreme, från Gårdsfisk
- Potatistortilla med löj- och forellrom, från Maria Dahlquist
- Potatis- och ramslökssoppa, från Sofia Tronêt Fernberg
- Pankofriterad rödstrimma med rotfrukter och körvelaioli, från Christian Liljeblad
- Prästostbiffar med rostad potatissallad och kaprisdipp, från Julia Tuvesson
- Chokladtårta till påsk, från Caroline Vass
Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där ägg är en viktig råvara!
Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.
Mer att läsa:
Veckans bonde: Hyllehög Gård
Veckans råvara: Ägg
Alltid på Mylla