Nr 27, vecka 15/2020 - Mylla

Nr 27, vecka 15/2020

Vårsol, påsk och lokal mat

Mitt bland alla krisrubriker dyker den äntligen upp. Vårsolen. Blommorna börjar titta upp och vi ser det första gröna skimret i träd och på åkrar. Nog känns det som att vi behöver vårsolen extra mycket just i år. Och även om påsken kanske inte blir som du planerat så ger långhelgen tid att njuta extra mycket av god mat och dryck, och såklart gärna då från lokala producenter.

Den här veckan sätter vi såklart extra fokus på ägg och påskmat. Du får följa med till Ola på Hyllehög Gård som levererar våra ägg, och höra mer om varför de är så uppskattade av så många. Hemligheten? Hönor som har det bra!

Recepten bjuder på inspiration till både påsk och kommande vårveckor. När mer tid tillbringas hemma finns också mer tid för matlagning, och eftersom vår mission med Mylla är inspirera oss alla till att värdesätta både maten vi äter och personerna som jobbar med att göra den så hoppas vi att påsken ger oss tillfälle till just det. En möjlighet att äta och njuta av maten tillsammans, även om det inte är lika många till bords som vanligt. Det kan vara fint så. 

Välkommen till Mylla, och vi önskar er en riktigt glad, smakrik och lokal Påsk!
Rickard, Maria och resten av Mylla-gänget

Ladda ner Veckans Mylla

Inspiration till veckans middagar

Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där ägg är en viktig råvara!

Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

Mer att läsa:

Veckans bonde: Hyllehög Gård

Veckans råvara: Ägg

Alltid på Mylla

 

Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
Föregående Nr 33, vecka 21/2020

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.