Nr 25, vecka 13/2020 - Mylla

Nr 25, vecka 13/2020

Tack! Tillsammans gör vi skillnad!

Det är sannerligen omtumlande tider just nu, och nyhetsflödena är fortsatt fyllda av nyheter kring Corona-viruset och de effekter som uppstår av smittspridningen. En av de stora effekterna vi ser är att det först och främst är små företag som drabbas av nya beteenden, och det gör ont i hjärtat att se så många som kämpar för att rädda sina livsverk. 

När många restauranger och kaféer har det tufft så drabbar det också många av våra producenter, som ju ofta levererar till dem. Därför är vi så oerhört glada och tacksamma för att se att så många har hörsammat vårt rop på hjälp. Den här veckan har vi rekordmånga beställningar och många nya kunder, och det betyder så oerhört mycket! Både för oss, men framförallt för våra producenter som kämpar så hårt just nu. Varje order är betydelsefull, så fortsätt handla hos oss och andra småföretagare - och tipsa vänner och bekanta om att göra likadant!

Och visst har vårsolen kommit med lite hopp om livet! Det spirar på åkrarna och i veckans kasse får du den allra första primörvitlöken att njuta av! Thomas och Stina tipsar också om hur de helst äter den. 

Välkommen till Mylla, vi hoppas att ni ska trivas tillsammans med oss!
Rickard, Maria och resten av Mylla-gänget

Ladda ner Veckans Mylla

Inspiration till veckans middagar

Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en viktig råvara!

Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

Mer att läsa:

Veckans bonde: Snårestad Vitlök

Veckans råvara: Morot

Alltid på Mylla

 

Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
Föregående Nr 33, vecka 21/2020

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.