Nr 18, vecka 6/2020 - Mylla

Nr 18, vecka 6/2020

Matinnovation från Skåne i veckans kasse

Det bubblar i mat-Skåne och vi är så oerhört glada att kunna bjuda med er på upptäcksfärd bland nyheter och innovationer. I veckans kasse bjuder vi nämlingen inte bara på fantastiska råvaror, utan också spännande lokal matinnovation! Följ med till en äppelgård utanför Lund där Anna Lundberg driver Maisha Deli och utvecklar en ny typ av ost, som är helt vegansk.

Säsongen handlar fortfarande till stor del om rotsaker på alla de sätt, och både soppor olika typer av grytor passar bra såhär års - både för att rotsaker är bäst i säsong just nu, men också för att de värmer gott i vårt ruggiga väder. 

Men visst finns det vårtecken. Solen har ju tittat fram vid några tillfällen den senaste veckan, vårlökarna tittar upp ur marken och från våra odlare får vi rapporter om att det börjar planteras och sås. Det bådar gott inför kommande veckor! Och visst kommer primörerna smaka ännu bättre nu när vi har fått längta efter dem ett tag...

Vi önskar dig en smakrik vecka!
Maria & Rickard 

Ladda ner Veckans Mylla

Inspiration till veckans middagar

Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept för rotselleri!

Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

Mer att läsa:

Veckans bonde: Maisha Deli

Veckans råvara: Rotselleri

Tillagning av lupinbönor

Föregående Nr 33, vecka 21/2020

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.