Nr 17, vecka 5/2020 - Mylla

Nr 17, vecka 5/2020

Äpple och fläsk i klassisk kombination

En av de klassiskt svenska smakkombinationerna är äpple och fläskkött, och med veckans kasse kan du njuta av traditionell husmanskost. Fläskköttet kommer från Tolånga 17 och deras utegrisar av rasen Duroc. Hur ofta hör man egentligen talas om att olika raser har olika egenskaper på köttet? Inte så ofta, och det var ju heller inte länge sedan det bara fanns fast och mjölig potatis i butikerna. I veckans intervju med våra bönder får du lära dig varför Ann och Tomas på Tolånga 17 har valt att jobba med Duroc-grisar i sin verksamhet.

Bland veckans recepttips finns Äppelstekt karré i krämig sås, och det är Marcus Nilsson (även känd som Kocken på åkern) som står för inspirationen. Är fläsk inte din grej? Inga problem, byt ut fläsket till portabello från Saxtorp eller halloumost från Malmö istället!

Äpplena i kassen passar också utmärkt till det pajrecept som Cecilia Vikbladh bjuder på. I receptet står det rödbetor, men gulbetorna i kassen fungerar precis lika bra och tillsammans med ingefära och vallmofrön blir det en spännande twist på  äppelpaj!

Vi önskar dig en smakrik vecka!
Maria & Rickard

 

Ladda ner Veckans Mylla

Inspiration till veckans middagar

Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept för äpple!

Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

Mer att läsa:

Veckans bonde: Tolånga 17

Veckans råvara: Äpple

Tillagning av quinoa

Föregående Nr 33, vecka 21/2020

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.