Nr 10, vecka 48/2019 - Mylla

Nr 10, vecka 48/2019

Enkel matfilosofi och ett mejeri som producerar på kons vis

Vi har fått många fina kommentarer om våra mejeriprodukter från Furumossens Gårdsmejeri och säger att de “smakar så mycket!”. Hur gör man får att få fram så smakrika produkter? Vi åkte till Furumossen utanför Hässleholm för att ta reda på mer och du får följa med och träffa Kristina och Peter.


Utanför våra köksfönster håller novembervädret i sig, och då passar det bra med varma grytor och goda rotsaker. Maria Dahlqvist, välkänd för många Sydsvenskan-läsare, gästar oss denna vecka och bjuder på mustiga recept som passar bra i höstrusket.

Vi hoppas det ska smaka! 

Maria, Sofia och Rickard på Mylla Mat

 

Här nedanför hittar du längre texter, filmer och annat som du kan ha glädje av när du lagar mat av råvarorna i veckans kasse. 

Läs Veckans Mylla som pdf

Veckans recept

    Så anpassar du recepten till alla!
    För förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten. Istället använder du det veganska alternativ vi skickat med samt övriga ingredienser och tillbehör som du föredrar, såsom växtbaserade mejeriprodukter.

    Veckans gästkock

    Maria Dahlquist

    Veckans bonde

    Kristina & Peter på Furumossens Mejeri

    Veckans råvara

    Yoghurt

    Handla hem!

    Det här behöver du ha hemma om du vill laga Marias recept till punkt och pricka behöver du ha detta hemma. Om du inte har allt hemma kan du ofta utesluta eller ersätt med liknande produkter du redan har hemma.

    Belugagulash
    Rökt paprikapulver, rotselleri, blekselleri, paprika, vitlök, röd chili, torkad timjan, paprikacreme, krossade tomater, rött (matlagnings-) vin, grönsaksbuljongtärning, lagerblad.

    Rotfruktspytt
    Butternutpumpa, sockerärtor, cocktailtomater (ej i svensk säsong nu), creme fraiche, rub eller blandad paprikakrydda, blandade örter.

    Rödbetsbiffar med getost & mynta
    Majsstärkelse, Sumak, olivolja, getost, creme fraiche, flytande honung.

    Föregående Nr 33, vecka 21/2020

    Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

    Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

    Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

    På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.