RSCUED

RSCUED

Idag slängs 30 % av allt som odlas. Rscued startade 2015 med missionen att minska onödigt frukt och grönsaksvinn. I sin frukträddarfabrik räddade man förra året 439 ton frukt och grönsaker. Allt sorteras för hand. Det fina blir juicer, lemonader, shots, chips, hummus m.m. Det som blir över, blir blomsterjord, så att nya frukter och grönsaker kan växa.

 

Längre reportage kommer snart...

Föregående Sibbarps Husbryggeri
Nästa Roots of Malmö

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

Mylla hjälper producenten att få rätt betalt för sin mat. Därför tar vi betalt separat för att packa och leverera maten hem till dig. Läs mer här