Davidstorps Kryddgård - Mylla

Davidstorps Kryddgård

I skånska Lövestad ligger Davidstorps Kryddgård. Här driver Sven och Birgitta en modern och klimatsmart odling av kryddor. Med hjälp av smarta lösningar och hydroponisk odling och stor kärlek till råvarorna levererar de färska kryddor av yttersta klass. Deras mest kända produkter är den skånska peston, en unik produkt med ingridienser från den skånska myllan! 

För att utveckla en skånsk variant av pesto har Sven och Birgitta hämtat inspiration och råvaror från närområdet. Basilikan odlas givetvis på gården. Och istället för olivolja föll det självklara valet på äkta kallpressad rapsolja från Gunnarshög. Parmesan har byts ut mot en härlig lång-lagrad skånsk hårdost och vitlöken levereras från en odlare i närområdet. Med hjälp av citronsaft, salt och peppar från en grossist har succén och den skånska peston blivit ett faktum!

Föregående Kiviks musteri

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.