
Uppochnervänd Matjestårta i glas
Recept från Maria Dahlquist. Foto: Ola Cedell.
Matjestårta är en klassiker till midsommar, och här bjuds vi på en uppochnervänd variant serverad i glas istället. Perfekt att duka upp på en buffé!
1 burk matjessill i bit ca 200 g
1 rödlök
1 dl finskuren gräslök
1 dl gräddfil
svartpeppar
gräslök
200 g kavring
25 g smör
Gör så här
- Mixa kavringen i en matberedare. Smaksätt gärna med kummin, anis eller pomerans och stek smulorna i smör 5–10 min.
- Häll av och hacka sillen men spara 1 msk av sillspadet.
- Finhacka löken.
- Blanda sill, lök, gräddfil, sillspad och peppar.
- Fördela röran i glas. Strö över kavringssmulet och toppa med en bit sill och gräslök.