Uppochnervänd Matjestårta i glas

Uppochnervänd Matjestårta i glas

Recept från Maria Dahlquist. Foto: Ola Cedell. 

Matjestårta är en klassiker till midsommar, och här bjuds vi på en uppochnervänd variant serverad i glas istället. Perfekt att duka upp på en buffé!

1 burk matjessill i bit ca 200 g
1 rödlök
1 dl finskuren gräslök
1 dl gräddfil
svartpeppar
gräslök                                        

200 g kavring
25 g smör

Gör så här 

  1. Mixa kavringen i en matberedare. Smaksätt gärna med kummin, anis eller pomerans och stek smulorna i smör 5–10 min.
  2. Häll av och hacka sillen men spara 1 msk av sillspadet.
  3. Finhacka löken.
  4. Blanda sill, lök, gräddfil, sillspad och peppar.
  5. Fördela röran i glas. Strö över kavringssmulet och toppa med en bit sill och gräslök.
Föregående Jordgubbar, sockerkaka & vaniljsås
Nästa Spenatcocotter med lax & vaktelägg

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

Mylla hjälper producenten att få rätt betalt för sin mat. Därför tar vi betalt separat för att packa och leverera maten hem till dig. Läs mer här