Ugnsbakade grönsaker med timjan och fetaost - Mylla

Ugnsbakade grönsaker med timjan och fetaost

Recept från Caroline Vass

Delikata, spröda och alldeles ljuvliga ugnsrostade grönsaker toppad med krämig feta och timjan. Goda som en lunch eller som tillbehör. Kanske till påsken? 

4 port
1 rotselleri
4-5 morötter
4-5 rödbetor
Skal av en citron
4 msk olivolja
2 tsk flingsalt
1 handfull färsk timjan
120 gr feta ost

Gör så här

  1. Ställ ugnen på 220C/varmluft.
  2. Tvätta och ansa morötterna och rödbetorna. Skär dem i halvor. 
  3. Skala rotsellerin och skär dem i större klyftor. (se till att allting har ungefär samma tjocklek så blir de klara ungefär samtidigt.)
  4. Skär av skalet från citronen i bitar.
  5. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och ringla över olivoljan, flingsalt och timjan.
  6. Baka i mitten av ugnen i ca 40 minuter. 
  7. Smula över fetaost direkt när du tagit ut plåten från ugnen.

 

Föregående Rabarbercurd

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.