Ugnsbakad rotselleri med schalottenlökssmör - Mylla

Ugnsbakad rotselleri med schalottenlökssmör

Recept från Maria Dahlqvist

Rotselleri är en av mina favoritråvaror. Den är billig, hållbar, väldigt användbar till mycket och ljuvligt god. Prova att långbaka den på låg temperatur i många timmar i ugn eller rök så får du en ny upplevelse! Här gör vi dock en lite snabbare variant.

2 hela rotsellerin
2 + 2 msk smör
1 hackad schalottenlök
1 msk grov senap
2 msk hackad bladpersilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skala rotselleri och lägg dem i en ugnsfast form.
  3. Skiva över smör, salta & peppra och sätt in i ugnen i ca 1 timme.
  4. Smält smöret och tillsätt lök & senap. Låt puttra ihop.
  5. Ta ut sellerin och skiva upp.
  6. Häll över löksmöret och strö över persiljan.
Föregående Rotfruktspytt
Nästa Rödstrimma med senapssås

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.