Ugnsbakad potatis med riven parmesan och dill - Mylla

Ugnsbakad potatis med riven parmesan och dill

Recept från Caroline Vass

När du har goda råvaror behöver du inte så mycket för att skapa magi i köket. Skånska knölar är just en sådan råvara. Detta passar jättefint som tillbehör till buffébordet eller till grillat.

3 port
700 gr potatis
40 gr parmesan
3 msk olivolja
1 msk flingsalt
2 msk färsk dill

Gör så här

  1. Ställ ugnen på 200 grader/varmluft.
  2. Tvätta potatisen, halvera den och torka den.
  3. Lägg potatisen på en plåt och blanda med olivolja och flingsalt.
  4. Rosta potatisen I ca 35 min, tills potatisen är gyllenbrun och mjuk.
  5. Ta ut ur ugnen och riv över parmesan och hacka dill som du strör över.
  6. Ställ på buffébordet.
Föregående Potatisstomp med bondbönskida
Nästa Världens snabbaste midsommartårta

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.