Mylla

Recept från Niklas Skjutare

Janssons frestelse 

En traditionell janssons frestelse på potatis från Orupsgården och grädde från Wapnö gård 

Gör såhär

Steg 1

Sätt ugnen på 200 grader varmluft

Steg 2

Strimla löken och fräs den mjuk på medelhög värme i en kastrull med den stora klicken smör. 

Steg 3

Skala och skär potatisen i strimlor. 

Steg 4

Smöra en ugnsfast form 

Steg 5

Lägg i hälften av potatisen och blanda med löken samt ansjovisfiléerna och en nypa salt. 

Steg 6

Täck med resten av potatisen och häll anjovisspad och grädde över. 

Steg 7

Strö över ströbröd och sprid ut den mindre klicken smör på toppen. 

Steg 8

Baka i ugnen i ca 45 minuter. 

Steg 9

Servera och njut!

Ingredienser

Ditta potatis från Orupsgården                                       1000g                 

Gul lök från Växa Vellinge                                                  2 st 

Smör                                                                                    35g + 10 g

Grädde från Wapnö                                                            4 dl            

Anjovis + spad                                                                    125 g     

Ströbröd           

Ingredienser

Ditta - Fast
Ditta - Fast
Ditta
Ditta - Fast
Ditta - Fast
Ditta

Ditta - Fast

12 kr
Gul lök
Gul lök

Gul lök

4 kr
Grädde 40%
Grädde 40%
Grädde 40%
Grädde 40%
Grädde 40%
Grädde 40%

Grädde 40%

22 kr
Smör 83%
Smör 83%
Smör 83%
Smör 83%

Smör 83%

51 kr

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.