
Mylla
Recept från Niklas Skjutare
Janssons frestelse
En traditionell janssons frestelse på potatis från Orupsgården och grädde från Wapnö gård
Gör såhär
Steg 1
Sätt ugnen på 200 grader varmluft
Steg 2
Strimla löken och fräs den mjuk på medelhög värme i en kastrull med den stora klicken smör.
Steg 3
Skala och skär potatisen i strimlor.
Steg 4
Smöra en ugnsfast form
Steg 5
Lägg i hälften av potatisen och blanda med löken samt ansjovisfiléerna och en nypa salt.
Steg 6
Täck med resten av potatisen och häll anjovisspad och grädde över.
Steg 7
Strö över ströbröd och sprid ut den mindre klicken smör på toppen.
Steg 8
Baka i ugnen i ca 45 minuter.
Steg 9
Servera och njut!
Ingredienser
Ditta potatis från Orupsgården 1000g
Gul lök från Växa Vellinge 2 st
Smör 35g + 10 g
Grädde från Wapnö 4 dl
Anjovis + spad 125 g
Ströbröd