Rotselleri med inlagd svamp och tryffelaioli - Mylla

Rotselleri med inlagd svamp och tryffelaioli

Recept från Maria Dahlquist. Foto: Ola Cedell. 

Rotselleri har mycket smak i sig själv och tillsammans med svamp och tryffelaioli så blir denna snabba rätt en riktig umamibomb som fungerar både till vardag och fest. 

4 portioner

300 g blandad svamp
2 msk smör
Salt & peppar
4 msk vit balsamvinäger
1 msk ättika
1,5 msk socker
1 msk vatten
1 lagerblad
500 g rotselleri
2 msk olivolja
Körvel
1 dl tryffelmajonnäs

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela svampen och stek i smöret. Salta och peppra. Koka upp vinäger, ättika, socker, vatten och lagerblad. Lägg ner svampen. Låt dra ca 30 minuter.  
  3. Skala och skär rotsellerin i bitar. Blanda med olja, salt och peppar. Lägg på en plåt och baka i ugnen ca 20 minuter.
  4. Servera rotsellerin med svampen och aiolin. Toppa med körvel.
Föregående Rabarbercurd

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.