
Rotselleri med inlagd svamp och tryffelaioli
Recept från Maria Dahlquist. Foto: Ola Cedell.
Rotselleri har mycket smak i sig själv och tillsammans med svamp och tryffelaioli så blir denna snabba rätt en riktig umamibomb som fungerar både till vardag och fest.
4 portioner
300 g blandad svamp
2 msk smör
Salt & peppar
4 msk vit balsamvinäger
1 msk ättika
1,5 msk socker
1 msk vatten
1 lagerblad
500 g rotselleri
2 msk olivolja
Körvel
1 dl tryffelmajonnäs
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela svampen och stek i smöret. Salta och peppra. Koka upp vinäger, ättika, socker, vatten och lagerblad. Lägg ner svampen. Låt dra ca 30 minuter.
- Skala och skär rotsellerin i bitar. Blanda med olja, salt och peppar. Lägg på en plåt och baka i ugnen ca 20 minuter.
- Servera rotsellerin med svampen och aiolin. Toppa med körvel.