
Rotfruktspytt
Recept från Maria Dahlquist. Foto: Ola Cedell.
Vardagsmat ska vara enkel, billig, snabb, näringsrik, mättande och supergod. Att göra pytt på rotfrukter är både hållbart, energisnålt, billigt och väldigt gott. Smaksätt om du vill med örter, kryddor eller olika såser till.
4 portioner
1 gul lök
3 palsternackor
1 sötpotatis
1 bit butternutpumpa
½ rotselleri
1 msk olivolja
5 sockerärtor
5 cocktailtomater
1 rödlök
1 dl crème fraiche
Rub eller blandad paprikakrydda
Blandade örter
Gör så här:
- Hacka löken och skär rotfrukterna i små tärningar.
- Fräs allt i olja och krydda med en god rub. Du kan även bre ut allt på en plåt och sätta in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
- Dela sockerärtor och tomater och hacka rödlök och rör ner.
- Servera med en klick crème fraiche och hackade örter.
Servera gärna med halloumi eller stekt ägg.