Rotfruktspytt - Mylla

Rotfruktspytt

Recept från Maria DahlquistFoto: Ola Cedell. 

Vardagsmat ska vara enkel, billig, snabb, näringsrik, mättande och supergod. Att göra pytt på rotfrukter är både hållbart, energisnålt, billigt och väldigt gott. Smaksätt om du vill med örter, kryddor eller olika såser till. 

4 portioner
1 gul lök
3 palsternackor
1 sötpotatis
1 bit butternutpumpa
½ rotselleri
1 msk olivolja
5 sockerärtor
5 cocktailtomater
1 rödlök
1 dl crème fraiche
Rub eller blandad paprikakrydda
Blandade örter

Gör så här:

  1. Hacka löken och skär rotfrukterna i små tärningar. 
  2. Fräs allt i olja och krydda med en god rub. Du kan även bre ut allt på en plåt och sätta in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. 
  3. Dela sockerärtor och tomater och hacka rödlök och rör ner.  
  4. Servera med en klick crème fraiche och hackade örter.

 

Servera gärna med halloumi eller stekt ägg.
Föregående Pankopanerad rödstrimma med rotfrukter och körvelaioli
Nästa Ugnsbakad rotselleri med schalottenlökssmör

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.