Expressleverans! Från jord till bord på 4 dagar.
Expressleverans! Från jord till bord på 4 dagar.
Rostade inlagda tomater

Rostade inlagda tomater

Recept från Maria Dahlquist. Foto: Ola Cedell. 

När du har många tomater hemma och har tröttnat på att äta dem som de är, så är det här ett fantastiskt sätt att spara på sommarens smaker. De inlagda tomaterna fungerar sedan som ett gott tillbehör till det mesta - skivade i en färsk pasta, som de är i en somrig sallad eller till en grillad köttbit. 

250 g körsbärstomater
1 nypa salt
1 msk olja
2 tsk blandade torkade kryddor
1 citronklyfta

Fin jungfruolivolja
1 vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Ställ ugnen på 100 grader.
  2. Halvera tomaterna och lägg dem på en bakpappersklädd plåt med snittytan uppåt.
  3. Pressa över lite citron. Ringla över oljan och strö över kryddorna.
  4. Ställ in i ugnen 2-3 timmar. Lufta ugnen emellanåt eller ha den aningen på glänt, för att fukten ska slippa ut.
  5. Låt tomaterna svalna.
  6. Lägg tomaterna i en ren burk. Skiva vitlöksklyftan och lägg i. Häll över oljan. Förvara i försluten burk.
Föregående Smält rabarber

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.