
Rödbetsbiffar med getost & mynta
Recept från Maria Dahlquist. Foto: Ola Cedell.
Jag tycker om när rödbetsbiffarna har lite höjd, alltså snarare biffar än rårakor, då känns det mer matigt. Jag har kryddat dem med sumak som är en turkisk syrlig krydda med lätt salt ton som passar utmärkt till rödbetor men även till fisk & fågel. Inte en vanlig krydda hos oss än men som finns i de flesta större butiker.
Rödbetor och getost är en klassisk och lysande kombination. Naturligtvis kan du byta ut getosten mot t ex fetaost. Biffarna kan serveras som de är med en god sallad eller som tillbehör till ett protein.
4 portioner
Rödbetsbiffar
500 g rödbetor
1 gul lök
2 ägg
1 msk majsstärkelse
1 tsk mald Sumak
Salt & peppar
1 msk olivolja
Färsk mynta
Getostcrème
50 g getost
2 dl crème fraiche
1 msk flytande honung eller agavesirap
Gör så här
- Rödbetsbiffar: Skala och riv rödbetor och lök grovt.
- Blanda med ägg, majsstärkelse, sumak, salt och peppar.
- Forma till biffar och stek i olivolja, ett par minuter på varje sida.
- Getostcrème: Kör getost, crème fraiche, honung i mixer till en fin och slät crème.
- Ringla getostcrème över biffarna och strö över lite färsk mynta.
Tips! Smaksätt gärna biffarna med vitlök, färsk hackade örter eller riven halloumi.