Ramslökspesto

Ramslökspesto

Recept från Maria Dahlquist. Foto: Ola Cedell. 

Det allra första vårtecknet är när ramslöksbladen tittar upp i skogsbackarna. Men en mild vitlökssmak sätter de pricken över i:et på många rätter och fungerar bra både som de är, strimlade över en sallad, i ett örtsmör eller som här i en pesto. 

50 g pinjenötter
15 ramslöksblad
1 dl grovriven parmesan
1 dl fin olivolja
Salt och peppar

Gör så här

Rosta pinjenötterna i lite olivolja i en stekpanna så att de får fin färg men passa dem noga. Kör allt i mixer och smaka av med salt och peppar.

Tips!
Om du vill göra peston ännu mer lokal - välj en svensk smakrik ost istället för parmesan och solroskärnor istället för pinjenötter. 
Föregående Hamburgare med halloum

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

Mylla hjälper producenten att få rätt betalt för sin mat. Därför tar vi betalt separat för att packa och leverera maten hem till dig. Läs mer här