Ramslöksmör med citron

Ramslöksmör med citron

Recept från Caroline Vass

Detta är vårens godaste tillbehör! För vad säger mer om att våren är på ingång än ramslök?

250 gr smör (rumstempererat)
1,5 näve ramslök
1,5 tsk flingsalt
Rivet skal av en liten citron samt 3-4 tsk citronjuice
1 ark bakplåtspapper

Gör så här

  1. Hacka ramslöken fint och riv citronskalet. 
  2. Blanda smör, ramslök, citronskal, citronjuice och salt. 
  3. Rulla smöret till en rulle i bakplåtspappret.
  4. Lägg i kylen. 

Det håller i 2-3 veckor i kylen. Om du vet att du inte kommer att använda det snart så lägg det i frysen. Där håller det upp till ett halvår.

Föregående Ugnsbakade grönsaker med timjan och fetaost
Nästa Kokt rimmad kycklingfilé

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

Mylla hjälper producenten att få rätt betalt för sin mat. Därför tar vi betalt separat för att packa och leverera maten hem till dig. Läs mer här