Rabarberpaj

Rabarberpaj

Recept från Maria Dahlquist. Foto: Ola Cedell. 

En klassisk rabarberpaj kan aldrig bli fel! Denna smulpaj blir extra knaprig med socker och sirap i smuldegen, och med en liten udd ingefära får pajen en extra dimension i smakerna. 

500 g rabarber
1 msk potatismjöl

Smuldeg
150 g smör
4 dl havregryn
2 dl vete- eller mandelmjöl
1,5 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl vispgrädde
Lite färskriven ingefära

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Kör alla ingredienser i en mixer till en deg. Låt vila i kylskåp.
  4. Ansa och skär rabarbern i bitar och vänd runt i potatismjöl.
  5. Lägg i en ugnssäker form och klicka ut degen över.
  6. Grädda pajen mitt i ugnen 20-25 minuter, tills den fått fin färg.
Föregående Rabarberkladdkaka med vit choklad
Nästa Smält rabarber

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

Mylla hjälper producenten att få rätt betalt för sin mat. Därför tar vi betalt separat för att packa och leverera maten hem till dig. Läs mer här