
Rabarberpaj
Recept från Maria Dahlquist. Foto: Ola Cedell.
En klassisk rabarberpaj kan aldrig bli fel! Denna smulpaj blir extra knaprig med socker och sirap i smuldegen, och med en liten udd ingefära får pajen en extra dimension i smakerna.
500 g rabarber
1 msk potatismjöl
Smuldeg
150 g smör
4 dl havregryn
2 dl vete- eller mandelmjöl
1,5 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl vispgrädde
Lite färskriven ingefära
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret i en kastrull.
- Kör alla ingredienser i en mixer till en deg. Låt vila i kylskåp.
- Ansa och skär rabarbern i bitar och vänd runt i potatismjöl.
- Lägg i en ugnssäker form och klicka ut degen över.
- Grädda pajen mitt i ugnen 20-25 minuter, tills den fått fin färg.