Polkabetssallad med yoghurtbollar - Mylla

Polkabetssallad med yoghurtbollar

4-6 portioner. Recept från Nablusi Mejeri. 

Ingredienser: 
2 dl salladsblad eller ruccola
1 dl färsk basilika
2 msk citronsaft
¼ tsk salt
1 ½ tsk socker
2 msk olivolja
2 msk pistagenötter
1/2-1 burk yoghurtbollar
5-6 polka betor

Gör så här:
Skala och skiva betorna tunn med hjälp av potatisskalare eller mandolin. Blanda betorna med basilikan. 
Rör ihop citronsaften, olivoljan, socker och salt tills det löser upp.
Tillsätt betorna i saften och blanda väl.
Servera betorna på rucolan med yoghurtbollar och pistagenötter.

Voila!

Sahha = smaklig måltid

Recept av Kadija Hadid

Föregående Gravad låx på morot

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.