Pasta med svamp

Pasta med svamp

4 portioner. Recept från Saxtorp Svamp. 

Ingredienser

  • 300 g valfri pastasort
  • 400 g blandade färska svampar t ex champinjoner, ostronskivling, shiitake
  • 1 gul lök
  • 2 msk Smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl lätt crème fraiche karljohansvamp timjan
  • 4 msk strimlad persilja
  • 2 dl riven Prästost
  • nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rensa svampen och dela den i mindre bitar. Skala och finhacka löken.
  3. Stek svampen i smöret och tillsätt löken mot slutet.
  4. Rör ner crème fraiche och låt det bli varmt.
  5. Smaka av med salt och peppar och blanda med pastan.
  6. Servera med persilja och riven ost. Krydda med nymald svartpeppar.
Föregående Hamburgare med halloum

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

Mylla hjälper producenten att få rätt betalt för sin mat. Därför tar vi betalt separat för att packa och leverera maten hem till dig. Läs mer här