Pasta med svamp - Mylla

Pasta med svamp

4 portioner. Recept från Saxtorp Svamp. 

Ingredienser

  • 300 g valfri pastasort
  • 400 g blandade färska svampar t ex champinjoner, ostronskivling, shiitake
  • 1 gul lök
  • 2 msk Smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl lätt crème fraiche karljohansvamp timjan
  • 4 msk strimlad persilja
  • 2 dl riven Prästost
  • nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rensa svampen och dela den i mindre bitar. Skala och finhacka löken.
  3. Stek svampen i smöret och tillsätt löken mot slutet.
  4. Rör ner crème fraiche och låt det bli varmt.
  5. Smaka av med salt och peppar och blanda med pastan.
  6. Servera med persilja och riven ost. Krydda med nymald svartpeppar.
Föregående Knapriga hasselbackspotatisar med rom, créme fraiche och finhackad rödlök

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.