Midsommar med rökt clarias - Mylla

Midsommar med rökt clarias

Recept från Gårdsfisk

Fisk hör till traditionerna på midsommarbordet. Prova att byta ut laxen mot härodlad Clarias istället! Mer hållbart än så blir det inte, och du får samma härliga sommarkänsla!

4 port
1 paket rökt clarias
800 g nypotatis
250 g sparris
dill
gräslök
örtsalt och peppar

Örtsås
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 dl persilja
1/2 dl gräslök
citron
salt och peppar

Romsås
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1/2 tsk tomatpuré
1 tsk tångkaviar 
1 tsk citron
1/2 krm cayennepeppar
salt

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten med lite dill.
  2. Filéa fisken.
  3. Blanda ihop alla ingredienserna till romsåsen.
  4. Blanda ihop örtsåsen och smaka av med citron. Såsen ska vara ganska syrlig som sedan kommer passa perfekt ihop med den feta fisken.
  5. Koka upp vatten och knäck av nedre delen av sparrisen och låt resterande del av sparrisen koka i 3 minuter.
  6. Ta upp sparrisen och lägg en klick smör på och strö över lite havssalt.
  7. Servera fisken tillsammans med den nykokta potatisen, sparrisen och de två såserna.
Föregående Varmrökt clarias på en bädd av stekt gurka och morötter
Nästa Havtornsdessert

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.