Kycklingpanna med bacon & äpplen - Mylla

Kycklingpanna med bacon & äpplen

Recept från Maria DahlquistFoto: Ola Cedell. 

En mustig gryta är aldrig fel när det är ruggigt ute, och denna kycklingpanna smakar extra himmelskt med äpplen. Det är inte nödvändigt med bacon, men att linda kycklingen med bacon ger lite extra sälta och röksmak som passar fint. Servera gärna med ris, pressad potatis eller kokta bönor. 

4 port

8 kycklinglår
8 skivor bacon
1 msk Herbes de Provence
1 msk smör
2 msk ekologisk rapsolja 
2 st äpplen
1 gul lök
1 msk grovkornig senap
1/2 l äpplemust
1 msk kycklingfond
2 msk crème fraiche med kantarell & cognac
Salt och peppar

Gör så här

  1. Vira en baconskiva runt varje kycklinglår. Krydda och stek runtom i smör. 
  2. Skiva äpplen & lök. Hetta upp rapsolja och stek äppelbitarna gyllengula på medelvärme. Ställ åt sidan.
  3. Tillsätt resten av oljan, fräs löken mjuk och lägg den över kycklingen. Klicka i senap, must och fond. Koka upp, sätt på lock på grytan och låt den puttra i ca 40 min.
  4. Tillsätt äppelbitarna och crème fraiche och smaka av med salt & peppar.
Föregående Jordgubbar, sockerkaka & vaniljsås

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.