
Kycklingpanna med bacon & äpplen
Recept från Maria Dahlquist. Foto: Ola Cedell.
En mustig gryta är aldrig fel när det är ruggigt ute, och denna kycklingpanna smakar extra himmelskt med äpplen. Det är inte nödvändigt med bacon, men att linda kycklingen med bacon ger lite extra sälta och röksmak som passar fint. Servera gärna med ris, pressad potatis eller kokta bönor.
4 port
8 kycklinglår
8 skivor bacon
1 msk Herbes de Provence
1 msk smör
2 msk ekologisk rapsolja
2 st äpplen
1 gul lök
1 msk grovkornig senap
1/2 l äpplemust
1 msk kycklingfond
2 msk crème fraiche med kantarell & cognac
Salt och peppar
Gör så här
- Vira en baconskiva runt varje kycklinglår. Krydda och stek runtom i smör.
- Skiva äpplen & lök. Hetta upp rapsolja och stek äppelbitarna gyllengula på medelvärme. Ställ åt sidan.
- Tillsätt resten av oljan, fräs löken mjuk och lägg den över kycklingen. Klicka i senap, must och fond. Koka upp, sätt på lock på grytan och låt den puttra i ca 40 min.
- Tillsätt äppelbitarna och crème fraiche och smaka av med salt & peppar.