
Krämig omelett med yoghurtbollar, sparris och rädisskott
Recept från Sofia Tronêt Fernberg.
De krämiga, lagom syrliga och härligt kryddade yoghurtbollarna från Nablus mejeri blir pricken över i på frukostomeletten. Några stekta korvar är också supergoda till omeletten för den som önskar en ännu matigare rätt.
Äggen från Hyllehög Gård kan inte bli färskare och sparrisen från Lundasparris behöver inte många minuter i grillpannan för det där lilla extra, även om de är minst lika goda lättkokta eller precis som de är - direkt från myllan!
1 port
2 ägg
2 msk vatten
salt, peppar
smör och olivolja
Topping
2-3 sparrisar, grillade eller lätt kokta
3-5 yoghurtbollar från Nablus mejeri
rädisskott eller andra skott
Gör så här
- Vispa samman ägg, vatten, salt och peppar i en liten skål.
- Hetta upp en liten stekpanna med en klick smör och några droppar olivolja.
- Häll i smeten. Dra lite med stekspade i smeten här och där så omeletten gräddas jämnt. Sänk värmen till lägsta efter någon minut och låt omeletten stelna långsamt så den blir krämig.
- Lägg på grillad sparris och yoghurtbollar. Toppa med skott och dra ett par varv med pepparkvarnen. Njut direkt!