Kålrot med ingefära och rosmarin

Kålrot med ingefära och rosmarin

Recept från Maria Richardsson

Jag måste erkänna, för mig påminner kålrot lite för mycket om rotmoset i skolmatsalen när jag var liten. Men tillsammans med ingefära och rosmarin som smakkompisar så blir den riktigt god! Vi åt detta tillsammans med helstekt kalkonfilé och en mustig rödvinssås, men jag tror också att det fungerar fantastiskt fint med en kall sås på creme fraiche och finrivet limeskal. 

1 kålrot
1 msk finhackad färsk ingefära
1 msk finhackad färsk rosmarin
1 msk honung
1 tsk äppelcidervinäger eller citron

Gör så här 

  1. Skala och tärna kålroten, och koka den mjuk i saltat vatten. 
  2. Stek i smör för att få stekyta. 
  3. När den är klar, häll i ingefära, rosmarin, honung och en skvätt vinäger eller citron och bland om ordentligt. Salta efter smak. 
Föregående Medelhavslåda med halloum och salsiccia

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

Mylla hjälper producenten att få rätt betalt för sin mat. Därför tar vi betalt separat för att packa och leverera maten hem till dig. Läs mer här