
Inlagd svamp
Recept från Maria Dahlquist. Foto: Ola Cedell.
Inlagd svamp, eller "svill" har blivit en klassiker som vegetariskt alternativ till sill på julbordet. I detta recept från Maria har hon använt kastanjechampinjoner, men prova också gärna ostronskivling som ett gott alternativ!
250 g svamp
1 rödlök
1 gul lök
3 lagerblad
15 vitpepparkorn
15 kryddpepparkorn
Grovmalen citronpeppar
¾ dl socker
¾ dl hackad färsk dill
Lag
3 dl vatten
1 tsk salt
2 msk ättika
Gör så här
- Blanda lagen i en kastrull, koka upp och låt svalna.
- Stöt lagerbladen och pepparkornen i en mortel.
- Dela svampen i bitar och hacka lökarna.
- Lägg lök, kryddor, socker och dill i en glasburk och häll över lagen.
- Sätt på lock och låt inläggningen stå svalt.