Inlagd svamp

Inlagd svamp

Recept från Maria DahlquistFoto: Ola Cedell. 

Inlagd svamp, eller "svill" har blivit en klassiker som vegetariskt alternativ till sill på julbordet. I detta recept från Maria har hon använt kastanjechampinjoner, men prova också gärna ostronskivling som ett gott alternativ!

250 g svamp
1 rödlök
1 gul lök
3 lagerblad
15 vitpepparkorn
15 kryddpepparkorn
Grovmalen citronpeppar
¾ dl socker
¾ dl hackad färsk dill

Lag
3 dl vatten
1 tsk salt
2 msk ättika

Gör så här

  1. Blanda lagen i en kastrull, koka upp och låt svalna.
  2. Stöt lagerbladen och pepparkornen i en mortel.
  3. Dela svampen i bitar och hacka lökarna.
  4. Lägg lök, kryddor, socker och dill i en glasburk och häll över lagen.
  5. Sätt på lock och låt inläggningen stå svalt.
Föregående Hamburgare med halloum

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

Mylla hjälper producenten att få rätt betalt för sin mat. Därför tar vi betalt separat för att packa och leverera maten hem till dig. Läs mer här