Grönsaker med Limoncellohonung - Mylla

Grönsaker med Limoncellohonung

Recept från Maria Dahlqvist

 

4 port
1 zucchini
1 röd paprika
1 gul paprika
1 orange paprika
1 salladslök
1 röd lök
2 msk olivolja
Salt & citronpeppar 

1 dl flytande honung
zest av 1 citron
1 msk Limoncello

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela grönsakerna i mindre bitar. Lägg i en ugnsfast form.
  3. Ringla över olivolja, salt & peppar och vänd runt.
  4. Sätt in i ugnen i ca 10 min men passa väl så att grönsakerna inte blir överstekta, de ska fortfarande ha tuggmotstånd och inte tappa färg & spänst. Tiden är svår eftersom det beror på storleken på grönsaksbitarna.
  5. Gör Limoncellohonungen, blanda honung, citronzest och Limoncello. 
  6. Ta ut och blanda med lite Limoncellohonung.
Föregående Rödbetshoummus
Nästa Potatissallad

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.