El clasico - korvstroganoff - Mylla

El clasico - korvstroganoff

Recept från Caroline Vass

Detta är den mest klassiska maträtt jag vet. Det finns nog lika många recept som det finns familjer. Men en sak vet jag med säkerhet, att det hänger på korven. Att använda sig av en högkvalitativ korv med hög kötthalt är helt avgörande. Snabbmat när den är som bäst!

4 port
600 gr högkvalitativ falukorv
2 msk rapsolja
500 ml krossade tomater av god kvalitet 
3 msk tomatpuré 
2 msk kalvfond
1 tsk salt 
1 tsk malen svartpeppar 
2-2,5 dl grädde
300 gr pasta
2 morötter

Gör så här

  1. Skiva korven i mindre bitar och hetta upp olja i en stekpanna.
  2. Stek korven tills den får lite yta, tillsätt krossade tomater och tomatpuré.
  3. Koka under tiden pasta enligt anvisning på paketet.
  4. Tillsätt kalvfond och blanda väl med tomatsås och korv. Låt sjuda.
  5. Tillsätt sedan grädde, salt och svartpeppar och koka upp, låt sedan sjuda i ca 10 min. Sänk sedan värmen och låt stå. 
  6. Skala morötter och skär i små stänger, serva till korvstroganoffen.
Föregående Gravad låx på morot

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.