El clasico - korvstroganoff
Recept från Caroline Vass
Detta är den mest klassiska maträtt jag vet. Det finns nog lika många recept som det finns familjer. Men en sak vet jag med säkerhet, att det hänger på korven. Att använda sig av en högkvalitativ korv med hög kötthalt är helt avgörande. Snabbmat när den är som bäst!
4 port
600 gr högkvalitativ falukorv
2 msk rapsolja
500 ml krossade tomater av god kvalitet
3 msk tomatpuré
2 msk kalvfond
1 tsk salt
1 tsk malen svartpeppar
2-2,5 dl grädde
300 gr pasta
2 morötter
Gör så här
- Skiva korven i mindre bitar och hetta upp olja i en stekpanna.
- Stek korven tills den får lite yta, tillsätt krossade tomater och tomatpuré.
- Koka under tiden pasta enligt anvisning på paketet.
- Tillsätt kalvfond och blanda väl med tomatsås och korv. Låt sjuda.
- Tillsätt sedan grädde, salt och svartpeppar och koka upp, låt sedan sjuda i ca 10 min. Sänk sedan värmen och låt stå.
- Skala morötter och skär i små stänger, serva till korvstroganoffen.