
Citronsill
Recept från Maria Dahlquist. Foto: Ola Cedell.
Att göra en egen sillinläggning är ett bra tips för att sätta en personlig prägel på en traditionsrik matdag. Den här citronsillen är en fräscht inslag som ger härlig sommarkänsla.
1 förpackning 5-minuters sill
1 citron
1 apelsin
1 gul lök
0,5 dl ättika
1 dl socker
1,5 dl vatten
1 tsk svartpeppar
2 tsk rosépeppar
2 tsk fänkålsfrön
1 msk citronjuice
Citrontimjan
Gör så här
- Skölj och skrubba citronen och apelsinen i ljummet vatten. Skala citron en och apelsinen tunt, utan att få med det vita i skalet, och skär skalen i tunna strimlor.
- Skala och skiva löken.
- Koka upp ättika, vatten och socker tillsammans med kryddorna.
- Lägg i skalen, citronjuice, samt den skivade löken i lagen och låt den svalna.
- Skär sillen i cm-tjocka bitar.
- Varva sillen med lagen i en ren glasburk. Förvara sillen kallt.