Citronsill - Mylla

Citronsill

Recept från Maria Dahlquist. Foto: Ola Cedell. 

Att göra en egen sillinläggning är ett bra tips för att sätta en personlig prägel på en traditionsrik matdag. Den här citronsillen är en fräscht inslag som ger härlig sommarkänsla.  

1 förpackning 5-minuters sill
1 citron
1 apelsin
1 gul lök
0,5 dl ättika
1 dl socker
1,5 dl vatten
1 tsk svartpeppar
2 tsk rosépeppar
2 tsk fänkålsfrön
1 msk citronjuice
Citrontimjan

Gör så här 

  1. Skölj och skrubba citronen och apelsinen i ljummet vatten. Skala citron en och apelsinen tunt, utan att få med det vita i skalet, och skär skalen i tunna strimlor.
  2. Skala och skiva löken. 
  3. Koka upp ättika, vatten och socker tillsammans med kryddorna.  
  4. Lägg i skalen, citronjuice, samt den skivade löken i lagen och låt den svalna.  
  5. Skär sillen i cm-tjocka bitar. 
  6. Varva sillen med lagen i en ren glasburk. Förvara sillen kallt.
Föregående Spenatcocotter med lax & vaktelägg

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.