Champinjonrisotto - Mylla

Champinjonrisotto

4 portioner. Recept från Saxtorp Svamp. 

Ingredienser

  • smör & rapsolja
  • 4 schalottenlök
  • 4 dl aborioris
  • 1,3 liter svampbuljong
  • 2 dl finriven parmesanost
  • Salt & nymalen svartpeppar
  • persilja
  • 250g Champinjoner

Så här gör du

Champinjoner

  1. Stek champinjonerna i torr stekpanna tills dom vattnat ur sig ordentligt.
  2. Krydda med salt & peppar och en klick smör på slutet.
  3. Persilja & hyvlad parmesan på toppen. Enkelt och gott, bara att vända ner i risotton.

Risotto

  1. Finhacka schalottenlök och fräs på i stekpanna med lite smör & rapsolja bara så den blir lätt genomskinlig, inte bränd!
  2. Tillsätt riset och rör om sparsamt. När riset blivit sådär gyllene och genomskinligt (ca 2 min) slår du på buljongen lite i taget vartefter det kokar bort. Fortsätt så tills all buljong tillsatts, ca 15-20 min. 
  3. Ta bort pannan från spisen, rör försiktigt ner champinjoner och parmesanost och låt risotton vila ca 1 min för att kräma till sig.
Föregående Jordgubbar, sockerkaka & vaniljsås

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.