Cambozolafyllda Kastanjechampinjoner

Cambozolafyllda Kastanjechampinjoner

Cambozola är det perfekta insteget till grönmögelostarnas ljuvliga värld. Osten är en hybrid av vit- och grönmögelost, med en mild och lättillgänglig smak även för den som har svårt för grönmögel. Här får osten sällskap av bacon och körsbärstomater. Vill du göra receptet vegetariskt är det bara att hoppa över baconet. Smaklig spis!

Recept från Saxtorp Svamp. 

Ingredienser till 4 små portioner

  • 16 kastanjechampinjoner
  • 8 körsbärstomater
  • 1 paket bacon (140 gram)

Så här gör du

  1. Förvärm ugnen till 175 C°.
  2. Rensa svampen och ta bort fötterna.
  3. Smörj en ugnsform med lite matolja och placera svamparna med hatten nedåt. Fyll hattarna med cambozolan.
  4. Ugnsbaka i cirka 20 minuter, höj värmen till max och slå på ugnens grillfunktion. Ta ut svamparna när ostens yta är gyllene.
  5. När svampen är i ugnen skivar och steker du baconet krispigt. Flytta till hushållspapper för att låta onödigt fett rinna av. Om bitarna är för stora kan du smula dem lätt med dina fingrar.
  6. Toppa svamparna med bacon så fort de kommer från ugnen. Avsluta med att dela körsbärstomaterna på mitten och fäst en halva per svamp, med hjälp av tandpetare.
Föregående Hamburgare med halloum

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

Mylla hjälper producenten att få rätt betalt för sin mat. Därför tar vi betalt separat för att packa och leverera maten hem till dig. Läs mer här