Broccoli- och quinoasallad med nablusi och srirachamajonnäs

Broccoli- och quinoasallad med nablusi och srirachamajonnäs

Recept från Nablus Mejeri

Sriracha är en stark sås baserad på chili som har sitt ursprung i Thailand. I denna snabba vardagsrätt, med nablusiost från Skåne och lokalt odlad quinoa, ger srirachan ett sting som ger dig värme även under kalla årstider. 

4 port, ca 25 minuter

300g broccoli
2 frp nablusiost
4 portioner quinoa
100 g mandel
2 dl majonnäs
2 msk sriracha

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt instruktionerna på förpackningen. Dela broccolin i små buketter och ångkoka 2-3 minuter. Blanda broccoli och quinoa i en skål.

  2. Skölj av nablusin. Skär sedan i mindre bitar. Stek gyllenbrun i lite olja.

  3. Blanda majonäs med sriracha. Smaka av med mer sriracha om du vill ha en starkare sås. Rosta mandeln i en torr panna.

  4. Servera broccoli- och quinoasalladen med stekt nablusi och rostad mandel. Toppa med srirachamajonäs.

Föregående Potatistortilla med löj- & forellrom
Nästa Medelhavslåda med halloum och salsiccia

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

Mylla hjälper producenten att få rätt betalt för sin mat. Därför tar vi betalt separat för att packa och leverera maten hem till dig. Läs mer här