Beställ senast 23/4 för leverans till Valborg 🔥
Beställ senast 23/4 för leverans till Valborg 🔥
Baconburgare med rödkål- och äppleslaw och friterade potatisskal - Mylla

Baconburgare med rödkål- och äppleslaw och friterade potatisskal

Recept från Christian Liljeblad

En klassisk hamburgare är aldrig fel, och nyckeln till en bra hamburgare är att välja en god färs. Köttfärsen här på Mylla kommer från Strömbecks och deras utegående djur, och har mycket smak! Byt ut pommes frites mot friterade potatisskal (se där, ett svinntips!) och komplettera med en god och färggrann variant på cole slaw så är burgarfesten ett faktum!

4 port

Rödkål- och äppleslaw
¼ rödkålshuvud
2 st äpple
1 lila morot
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk salt
2-3 dl 10% yoghurt
2-3 msk majonnäs
Nymalen svartpeppar

Friterade potatisskal
Skal från 500g tvättad potatis, ganska tjocka (skalade med skalkniv)
1 l olja att fritera i
salt

Burgare
500g färs
salt och nymalen svartpeppar

8 skivor bacon
4 st hamburgerbröd
sallad
microgreens
andra tillbehör som du gillar såsom saltgurka etc.

Gör så här

  1. Rödkål- och äppleslaw: Strimla rödkålen tunt, gärna på mandolin. Skala och strimla moroten.
  2. Blanda den skivade kålen och moroten med salt och vinäger, låt stå minst 15min, gärna längre.
  3. Krama ur vätskan från kål/morotsblandningen.
  4. Skala och strimla äpplena. Blanda i äpplena i kål/morotsblandningen.
  5. Blanda i yoghurt och majonnäs i kål/morot/äppleblandningen. Smaka av med svartpeppar och mer salt efter smak. Ställ i kylen.
  6. Friterade potatisskal: Koka upp en kastrull med 2-3 liter vatten, tillsätt en tesked salt. Lägg i skalen och låt koka tills skalen mjuknat, 3-5min, häll av i durkslag och spola i lite kallvatten.
  7. Värm oljan till 160 grader.
  8. Häll av vattnet från potatisskalen och låt de torka på hushållspapper eller en handduk.
  9. Fritera några minuter tills skalen börjar ta färg, ta upp dem ur oljan.
  10. Precis när ni ska äta, öka temperaturen på oljan till 180 grader, lägg i skalen och fritera gyllenbruna och krispiga, 1-2 minuter. Ta upp skalen och låt fettet rinna av, salta efter smak och servera direkt.
  11. Burgare: Forma 4 burgare av färsen, salta och peppar på ytan. Stek eller grilla till önskad innertemperatur.
  12. Bacon: Sätt ugnen på 230 grader. Fördela skivorna på en plåt med bakplåtspapper Tillaga baconet tills önskad krispighet är uppnådd, 5-10 minuter, ta ut och låt rinna av på hushållspapper.
  13. Rosta bröden, montera burgaren, njut!

 

Föregående Rabarbercurd

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.