Äggwraps med feta, sparris och avocado

Äggwraps med feta, sparris och avocado

Recept från Maria Dahlquist. Foto: Ola Cedell. 

Dessa wraps är fyllda med vårens smaker! Gör en wrap till påsklunchen, eller packa ner och ta med på långpromenaden i solskenet. 

4 st wraps
5 ägg
3 msk vatten
Salt
150 g fetaost
2 msk färskost
1 romansallad
1 skivad rödlök
1 knippe sparris
1 avocado
Dill

Gör så här 

  1. Vispa ihop ägg, vatten och salt. Klicka ut äggsmeten i en stekpanna och stek sakta. Ju längre stektid, desto segare blir ägget och då håller wrapen ihop bättre. Ta upp och låt svalna. 
  2. Koka sparrisen ett par minuter i lättsaltat vatten.
  3. Dela avocadon i kvartar. 
  4. Rör ihop fetaost och färskost till en slät kräm och bred ut på äggwrapen.
  5. Lägg på romansallad och sedan övriga ingredienser. Rulla ihop och knyt ett snöre runt.
Föregående Påskens överraskningstårta
Nästa Potatistortilla med löj- & forellrom

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

Mylla hjälper producenten att få rätt betalt för sin mat. Därför tar vi betalt separat för att packa och leverera maten hem till dig. Läs mer här