Träffa Myllas stjärnkock Niklas Skjutare

I höstas satte Niklas Skjutare sin fot för första gången på Mylla. I sin yrkeskarriär har han hunnit med att stå i köket på Aquavit, restaurangen i New York som fått inte mindre än tre stjärnor i den mytomspunna Michelinguiden. Drillats av kocken Karin Fransson, komponerat skånsk mat på Bastard i Malmö och lärt sig att tänka lokalt på PM & vänner i Växjö. Sedan kom han i kontakt med oss på Mylla.se och visionen att få det svenska folket att äta mer lokalt oavsett årstid skapades. Vi är otroligt glada att det är just Niklas som valde att utveckla Mylla framåt tillsammans med oss. 

Han gick från finkrogar med Michelinstjärnor till en skånsk matrevolution.

Då som nu, så beskriver han sin mat som ärlig och genuin, där råvarorna är lokala och grönsakerna hamnar i fokus. Som småbarnsförälder tänker han dessutom lite mer på vardagsmaten än tidigare och han vill att vi ska äta mer bra lokal mat även i vardagen och inte bara när vi går på finkrog.

Ät i säsong med Niklas 

Som Myllas egen kock håller han på för fullt att sätta ihop matkassar och komponera vardagsrecept. Han börjar med 13 recept, som sedan anpassas efter både efterfrågan och vad som är i säsong. Under vinterhalvåret är det mycket rotfrukter och kål på menyn, men även äpplen, nystyckat kött och mejeriprodukter. Och så vill han få oss att vända på steken så att den större delen av råvarorna vi köper kommer direkt från bönder i närområdet och att vi sedan kompletterar med det vi behöver importera, inte tvärtom.

- Jag vill få folk att inse att det inte krävs under för att laga mat på lokala varor alla andra dagar i veckan. Många uppfattar det som krångligt. Vi fastnar i recept och är låsta vid vår inköpslista när vi går in i en traditionell matbutik. När vi väljer från restaurangens meny har vi ett mer öppet sinne, säger Niklas.

Vi har ett otroligt fint sortiment av råvaror från svenska producenter och Niklas är här för att få dem att komma till liv. Han vill med recept och matkassar få oss att äta mer lokalt, oavsett årstid. Dagligen fylls kontoret med ljuva dofter från hans kök när han provlagar härliga recept. Ingen är lyckligare än oss som får provsmaka hans underverk i köket. Är du sugen på att äta i säsong, med svenska råvaror och samtidigt få riktigt bra inspiration borde du prova Niklas matkasse! 

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.